Kam v zimě za teplem? Kam za mořem?

Maroko nejsou jen historické uličky a trhy, ale také krásné moře, hory a příroda

Zimní měsíce mnoha lidem nesvědčí. Můžete si samozřejmě užívat lyžování na horách. Někdo má chladno rád, ale pokud to máte opačně, můžete vyrazit za teplem.

V evropě už si příliš tepla neužijete. Říká se často Kanárské ostrovy, kde ale v zimních měsících taktéž není příliš teplo. Moře chladnější, často hodně chladně od vody fouká. Osobně doporučím jiné destinace.

Tak třeba Kapverdské ostrovy – to jsou takové další „Kanáry“. Z Portugalska přibližně 4 hodiny letu. Kapverdy jsou hodinu letadlem od Senegalu. Jde o bývalou kolonii Portugalska. Velmi bezpečná země, zažijete takovou evropskou Afriku. Má oblíbená destinace, krásné výlety po dalších ostrovech, některé ostrovy jsou zelené, jiné pouštní. Výborné jídlo!

A teploty? Listopad je zde 3 nejteplejší měsíc. Teploty přes den v průměru 28 stupňů, v noci 23 stupňů, žádné extrémní horko. Teplá voda, neustálý větřík, což je při těchto teplotách příjemné. Následující měsíce jsou chladnější, stále ale budete v tričku a šortkách. Lze se koupat v oceánu, jen večer už vytáhnete mikinku.

Pláž kousek od centra v městečku Mindelo
Pláž kousek od centra v městečku Mindelo

Další možností je Dubaj – díky přímým letům z Prahy je Dubaj více než dostupným místem. Prosinec je zde ještě vhodný ke koupání. Leden – březen jsou již chladnější, stále ale teplé měsíce. Ideální destinace právě na zimu.

Destinace kde můžete zkoušet gastronomii z celého světa, užívat si procházek, atrakcí a možností.

Neměl bych opomenout ani Maroko. To je již chladnější destinací, mnoho míst má teplotu i pod 20 stupňů přes den. Stále se ale bavíme o teplém počasí, které je vhodné k výletům. Pokud nechcete být v moři, ale chcete poznávat, procházet se a dělat si výlety bez zimní bundy, Maroko je zajímavá volba. Levné lety z Prahy do Marakéše, možnost výletů např. Marakéš – Casablanca, skvělá gastronomie a velmi slušná bezpečnost.