Co si přivézt z Itálie

Co si dovézt z Itálie?

Co si přivézt z Itálie? Co v Itálii výhodně nakoupit?

Plánujete dovolenou v Itálii a přemýšlíte co si nakoupíte a přivezete domů? Zde najdete několik tipů na to co si přivézt z Itálie.

Oblečení z Itálie

Itálie je mekkou módy. Platí, že zde můžete pořídit značkové oblečení za lepší cenu. Ale také novější kousky. Celkově výběr je zde daleko větší a je zde plno značek které u nás ani nenajdete.

Oblečení z Itálie pořídíte skvěle v Milánu. To je úplně jiný level shoppingu, každopádně využít můžete i outletové vesničky a nejrůznější obchodní centra napříč Itálií.

Jídlo z Itálie – co má smysl vozit?

Přesto že většinu napadne asi olej, těstoviny a káva, osobně já toto nevozím. Důvod je jednoduchý, tohoto sortimentu je u nás široký výběr a ceny nejsou o moc horší.

Zaměřuji se tedy na kvalitu, nebo výrobky které u nás za podobnou cenu neseženu. Navíc preferuji takové věci, které mi vydrží dlouhé měsíce a nákup v Itálii proto má smysl.

Pro příklad – nejrůznější pesta, sýry, sušená rajčata, různé směsy na chleba, sušenou šunku a italské salámy. Spoustu vynikajících dobrot nabízí Toskánská kuchyně. Pro představu já si zde kupuji třeba takové salsy z lanýže. Je to hodně výrazné, skvělé třeba na chlebíčky. Když jsem koukal v našich obchodech, buď to bylo nesmírně drahé, nebo tam bylo 1% lanýže 🙂

Drogerie z Itálie

Některá drogerie má smysl. Levné prací prášky, co i při nízké ceně skvěle perou, voňavé aviváže, to pořídíte levně v každém supermarketu.

Kosmetika z Itálie

V Itálii najdete mnoho kosmetických značek. Některé už jsou i v ČR, třeba Kiko najdete napříč Itálií a pravidelně mají akce. Jejich kosmetika je navíc s ohledem na cenu velmi kvalitní!

Suvenýry z Itálie

Osobně jsem proti cetkám, ale každý rok si vozím kalendář z nějakého města, které jsem navštívil. Pokud budete v Benátkách, můžete pořídit tradiční Benátskou karnevalovou masku.

Poté si spíše vozím různé drobnosti do kuchyně, které jsou praktické a pěkné.

Pokud stále přemýšlíte co si přivézt z Itálie, věřte že při návštěvě místní tržnice na jídlo (třeba ve Florencii) nebo nákupního centra či nějaké uličky v Miláně budete spíš přemýšlet jak vše dovezete 🙂