Turecká kuchyně má co nabídnout, a to včetně sladkých pokrmů

Turecká gastronomie

Jestliže máte rádi jídlo, což předpokládáme, že ano, pak vám nebudou cizí ani zahraniční kuchyně. Zvlášť tehdy, kdy už českých jídel máte opravdu po krk. Těšíte se na svojí dovolenou, až zase ochutnáte zahraniční jídla, která vám vyrazí dech?

Pokud poprvé vyrážíte do Turecka, máte se na co těšit. Jejich kuchyně, ačkoliv vám to nemusí připadat, je velice pestrá. Od ovoce, přes maso až po zeleninu najdete téměř na každém talíři, který tady uvidíte. Na co se můžete těšit a jak celkově Turecká kuchyně vypadá?

Na vepřové maso zapomeňte

V první řadě rovnou zapomeňte na vepřové maso. To se bohužel v Turecku díky islámu nepodává. Je-li vepřové maso vašim oblíbeným pokrmem, pak ho naposledy musíte ochutnat těsně před odjezdem na dovolenou. Co vás v Turecku překvapí jsou samotné talíře, na kterých naleznete opravdu pestrou stravu, a to včetně zmiňovaného ovoce.

Nemusíte mít strach, že by vám ze zdejších jídel bylo večer špatně, protože se zde podávají převážně čerstvé suroviny. Rovněž se nebojte objednat si maso, které je v tomto státě považováno za velmi kvalitní.

Polévkový typ člověka si přijde na své

Neobejdete se bez polévek? Nevadí, Turečtí obyvatelé uznávají polévky, takže si rozhodně přijdete na své. Kromě toho jsou jejich polévky husté, takže dokážou nahradit bez větších problému i klasické jídlo. Jestliže nemáte chuť na hlavní pokrm, měli by vaše oči směřovat právě na ně. Vraťme se k masu, o kterém jsme vám lehce naznačili pár slov v předchozím odstavci. Kromě toho, že je maso kvalitní, je zároveň i často používanou surovinou, kterou Turci dávají ve směs do všech pokrmů.

Dezert až po obědě!

Vliv, který do Turecka přitáhli arabští obyvatelé zapříčinil podávání sladkých, mnohdy až příliš přeslazených moučníků. Na druhou stranu jsou podobně jako maso považovány za velmi kvalitní pokrmy. Pokud ovšem nebudete mít po pár dnech na moučníky chuť, můžete je jednoduše odmítnout.